Zde se budu zobrazovat různé články publikované na internetu, jejich kvalitu nechť si ohodnotí každý sám.
Pokud najdete nefunkční odkaz v článku napište pod článkem zprávu a já to opravím.

čtvrtek 3. června 2021

Lebka neandrtálské ženy z Národního muzea v Praze

Tři články na téma lebky neandrtálské ženy.

Článek první:

Lebku ženy žijící před 45 tisíci lety doplnilo tělo i tvář. Navrhněte jí jméno

Včera 18:49 – Praha

Natálie Lošková, Novinky, ČTK

Národní muzeum v Praze vystavilo lebku ženy, která žila před více než 45 tisíci lety. Původně se předpokládalo, že jsou pozůstatky mnohem mladší. Lebka i model ženy s tváří, která podle ní byla vyrobena, bude k vidění v Historické budově muzea do 2. července. Národní muzeum také vyhlásilo anketu, v níž lidé mohou pro pravěkou ženu navrhnout jméno.

Více na této stránce >>>


Článek druhý:

Národní muzeum hledá jméno pro ženu, která žila před více než 45 000 lety

VČERA 19:20

ČTK

Národní muzeum vystavilo lebku ženy, která žila před více než 45 000 lety. Jde o jeden z nejstarších rekonstruovaných genomů tzv. anatomicky moderních lidí na území Eurasie. Stáří fragmentů lebky, nalezených v 50. letech v Proškově dómu v Koněpruských jeskyních, prokázal výzkum, jehož výsledky vědci zveřejnili letos v dubnu. Původně se předpokládalo, že jsou pozůstatky mnohem mladší.

Více na této stránce >>>


Článek třetí:


Národní muzeum vystavilo lebku ženy, která žila před více než 45.000 lety

Praha - Národní muzeum vystavilo lebku ženy, která žila před více než 45.000 lety. Jde o jeden z nejstarších rekonstruovaných genomů tzv. anatomicky moderních lidí na území Eurasie. Stáří fragmentů lebky, nalezených v 50. letech minulého století v Proškově dómu v Koněpruských jeskyních, prokázal výzkum, jehož výsledky vědci zveřejnili letos v dubnu. Původně se předpokládalo, že jsou pozůstatky mnohem mladší. Lebka i model ženy s tváří, která podle ní byla vyrobena, bude k vidění v Historické budově muzea do 2. července. Výstavu dnes zahájili zástupci instituce, v jehož sbírkách se lebka nachází, i vědeckého týmu, který ji datoval. Národní muzeum také vyhlásilo anketu, v níž lidé mohou pro pravěkou ženu navrhnout jméno.


Více na této stránce >>>

Žádné komentáře:

Okomentovat